Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 78 kişilik kadro ile Personel alımı yapacak. İlan için başvuru süreci 30 Aralık 2021 tarihi ile başlamıştı ve ertık sona eriyor. Adaylar başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları şarttır.

78 Personel Alımı Kadro Dağılımı:

Diyanet İşleri Başkanlığı iki farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre ​Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak şartı ile 40 Cami Rehberi alınacak. Bir diğer ilana göre ise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık,   Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik,   Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği mezunu 38 Öğretmen ( PDR ) alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Öğretmen (PDR) ​​ Şartları:

  • Üniversitelerin lisans düzeyinde tabloda belirtilen bölümlerinin birisinden mezun olmak, 
  • 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP121 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

Cami Rehberi Şartları:

  • Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezun olmak, 
  • 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak, 
  • Sınava müracaatların son günü itibari ile son 5 (beş) yıl içerisinde,Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinin herhangi birinden en az 40 (Kırk) puan almış olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak ya da Başkanlıkça belirlenmiş dillerin resmi olarak konuşulduğu ülkelerde en az ortaöğretimini tamamladığını belgelendirmek. (Dil belgesi için ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil eşdeğerlilikleri esas alınacaktır.)​​

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 30 Aralık 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 13 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece “sinav.diyanet.gov.tr”​ internet adresi üzerinden yapılacaktır. 

DEĞERLENDİRMELER:

Sınav sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır.  KPSS puan sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 3 (üç) katı aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dâhil, sözlü sınava çağrılacaktır. 

ÖĞRETMEN SINAV KONULARI:

Adayın mezun olduğu lisans programına ilişkin mesleki bilgi düzeyi, (70 puan) 

Genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (15 puan) 

İfade yeteneği, muhakeme gücü, temsil ve ikna kabiliyeti. (15 puan)

CAMİ REHBERİ SINAV KONULARI:

Mesleki bilgi düzeyi, (70 puan) 

Genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (15 puan) 

İfade yeteneği, muhakeme gücü, temsil ve ikna kabiliyeti. (15 puan) 

Editör: TE Bilisim