Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) bünyesineki personel eksikliğini gidermek için geçen günlerde yayımlamış olduğu ilana göre 463 kişilik boşluk ile alım yapacak. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı istihdam edilmek üzere 2018 yılı için Sözleşmeli Kuran Kursu Öğreticisi, Müezzim Kayyım ve İmam Hatip sınavlarından 70 puan almış oldukları halde tercih hakkı elde edemeyen adayların yerine taşra teşkilatında boş bulunan 463 kişilik kadro için sözleşmeli alım yapacağını belirtti.

HANGİ POZİSYONLARDA KAÇ KİŞİ TERCİH YAPACAK?

DİB taşra teşkilatına, 160 kişilik kadroya Kur'an Kursu Öğreticisi, 270 kişilik kadro ile İmam Hatip ve 33 Kişilik boşluk ile Müezzim Kayyım olmak üzere toplamda 463 kişi ek yerleştirme ile alacak.

Adaylardan bu kapsamda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP122, KPSSP123 ve KPSSP124 puan türleri şartı aranacak.

TERCİH İŞLEMLERİ:

Adaylar tercihlerine 15 Ekim 2018 tarihinde başladılar. Tercih işlemlerinde artık son güne gelindi ve adaylar tercihlerini en geç 19 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tercih işlemleri Son başvuru günü en geç 23:59 a kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden çevrimiçi yapılacaktır. Tercih yapmaya hak kazanan adaylar, kontenjan sayısı 25’ten az olan gruplarda kontenjan adedince, diğer gruplarda ise en fazla 25 tercihte bulunabileceklerdir.

Buna göre tercihlere yerleşme işlmler, sözlü sınav başarı puanı en yüksek olandan başlanarak yapılacaktır. Yerleşme sonuçları ise 24 Ekim 2018 tarihinde https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/  adresinden duyurulacaktır.

Yayımlanan duyuruya ulaşmak için Buraya Tıklayınız

Tercih İşlemi Yapmak İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim