Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılı personel alımı faaliyetlerine devam edecek. Diyanet İşleri Başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre 2022 yılı personel alımı sınav takvimi yayımlandı. Başkanlık net tarihler vermezken sadece Muhtemel tarihleri paylaştı.

Ayrıca Sınavlar ve Personel alımları farklı birimlerden yapılacak. Bu yönde Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 sınavları Eğitim Hizmetleri Müdürlüğü, İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

2022 Yılı Personel Alımı İçin Adayların Beklediği Tarihler:

Diyanet İşleri Başkanlığına personel alımları aşağıdaki unvanlarda ve tarihlerde yapılacak.

  • Sözleşmeli Vaiz Alımı: Sınav Mart Ayında
  • Yurtdışı Uzun Süreli Din Görevlisi Alımı : Sınav Mayıs Ayında
  • Yurtdışı Sözleşmeli Din Görevlisi Alımı: Sınav Temmuz Ayında
  • Eğitim Görevlisi Alımı Sınavı: Sınav Eylül - Ekim Ayında
  • Öğretmen ( Kur'an-ı Kerim / Dini Musiki ) Alımı : Sınav Eylül - Ekim Ayında

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılı Muhtemel Tüm Sınav Takvimi:

Takvim Dışı 2022 Yılı Başka Personel Alımları da Yapılabilir!

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı Personel alımı ve sınav takvimine göre Muhtemel tarihlerde değişiklik yapılabileceğini bildirdi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı bu takvim dışında ihtiyaç duyulması halinde personel alımı yapılabileceğini bildirdi.

Diyanet Personel Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Diyanet personel alımlarında adaylardan bazı nitelikler talep ediyor. Her alanda şartlar farklılık göstermekle birlikte ortak olarak ;

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bedinde belirtilen şartları taşıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik Şartını taşımak, Halen Başkanlık teşkilatında personel alımı yapılacak unvanlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,

KPSS puanı gerekecek olan ilanlarda ise 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesindeki puan türlerinden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı hakkında gelişmelerden anında haberdar olmak için İşin Olsa uygulama üzerinden veya İnstagram dan takip edebilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim