Dışişleri Cidde Başkonsolosluğu kendi bünyelerinde ki boş pozisyonları doldurmak için ilanlar bölümüne personel alımları duyurularını yayınlamakta ve buradan alım ilanlarını kamuoyuna duyurmaktadır. Her ne kadar adayları tatmin edici düzeyde alım yapılmadığı için pek ilgilendirmiyormuş gözükse de yine de bu tür personel alımlarına beklendiğinden daha fazla kişi başvuru yapmaktadır.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Dışişleri Cidde Başkonsolosluğu kendi bünyelerinde istidam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Peki hangi pozisyonlarda istihdam etmek üzere personel alımı yapılacak? Yayınlanan bildiriye göre alınacak olan personeller Sekreter pozisyonunda çalışacak

Kimler Başvurabilir

Dışişleri Cidde Başkonsolosluğunda Sekreter pozisyonu için istihdam edecek olan adayların hangi niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak
Sicili temiz olmak
Diksiyonu düzgün olmak
İkna kabiliyeti yüksek olmak
46 yaşından gün almamış olmak
Arapça ve Türkçe'yi çok iyi derecede ve bilmek ve tercihen İngilizce'yide biliyor olmak
Erkekler için askerlik sıkıntısı olmamak
Bilgisayar kullamasını bilmek

Yukarıda yer alan şartlara sahip olan kişiler Dışişleri Cidde Başkonsolosluğunda Sekreter pozisyonu için çalışabilir. Eğer sizlerde yukarıda yer alan niteliklere sahipseniz hemen başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru yapmak isteyen adayların şahsen en geç 6 Ağustos tarihine kadar Başkonsolosluğun bulunduğu yere müracaat yapması, gerekli evrakları tamamlanması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim