Dışişleri Bakanlığı Lübliyana Büyükelçiliğinde personel alımı gerçekleştirecek. 30 Ocak 2017 tarihli Devlet Personel başkanlığı tarafından yapılan duyuruda bildirildi. Adaylar Sözleşmeli olarak sekreter pozisyonuna başvuru yapacaklar. Yağılan duyuruda aranan şartlar içerisinde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı bulunmuyor. Ama adaylara sınav sistemi uygulanacaktır. Yazılı eleme sınavı 06 Mart 2017 tarihinde pazartesi günü saat 9:00 da T.C. Lübliyana Büyükelçiliği’nde yapılacaktır.  Ancak adayların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. 

Adayların başvuru yapabilmeleri için, Sınav tarihi itibari ile 46 yaşını doldurmamış olmaları, en az lise mezunu veya dengi okul mezunu ile bu okullarda eğdeğer MEB onaylı yabancı okullardan mezun, kamu haklarından mahrum bulunmamak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlil ile ilgisi bulunmamak, her rülü iklim şartlarında çalışmasına engel sağlık durumu olmaması, çok iyi derecede ingilizce ve Slovence biliyor olması, bilgisayar ve daktilo kullanabilmek ve .Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, şartları aranıyor. 

Başvuruda bulunacak adaylar, yukarıdaki şartları taşıyor olması dahilinde, en geç 17 Şubat 2017 tarihine kadar büyükelçiliğin, Livarska ulica 4, 1000 Ljubljana adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:00 – 17:00 saatleri arasında şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Büyükelçiliğimiz sorumlu değildir. Ayrıca Buraya tıklayarak yapılan duyuruya ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim