Sözleşmeli personel alımı kapsamında Dışişleri Bakanlığına bağlı Başkonsolosluğuna sekreter alımı yapılacak. Başvuru şartları ve diğer detayları işin olsa okuyucularına aktarıyoruz.

Salzburg Başkonsolosluğuna sözleşmeli sekreter alımı kadrosu açıldı. 1 kişilik memur alımı için gerekli olan başvuru şartları şu şekilde açıklandı.

T.C. vatandaşı olmak, 41 yaşından gün almamış olmak, Eğitim şartlarında ise en az lise ve dengi okullardan mezun olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, 6 aydan fazla hapis cezasına hüküm almamış olmak, erkek adayların askerliğini yapmış yada muaf olmaları, Yabancı dil şartlarında ise Türkçe ve Almanca bilgisinin olması, daktilo ile bilgisayar bilgisinin olması gerekli olmaktadır.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER NELER?

Adaylara yazılı sınav 1 Ekim 2020 tarihinde yapılacak. Sınav Salzburg Başkonsolosluğunda gerçekleştirilecek. Sınav konular arasında 1 saat Almancaya çeviri, 1 saat Türkçeye çeviri, kompozisyon türkçe 1 saat ve son olarak 1 saat matematik konularından sorular yöneltilecektir. 

SON BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

Sözlü sınav 8 Ekim 2020 tarihinde saat 10:0'da yapılacak. Başkonsolosluğuna sözleşmeli memur alımı başvurular 15 Eylül 2020 tarihi mesai bitimine kadar Avusturya Salzburg adresindeki konsolosluğa yapılması isteniliyor. 

İLAN KILAVUZU

Editör: TE Bilisim