DIşişleri Bakanlığı personel alımı için ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre Salzburg Başkonsolosluğu tarafından alım yapılacak. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Başkosolosluk Türk uyruklu Türkçe ve Almanca bilen sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirecek. Adaylardan 41 yaş şartı aranmakta olup KPSS şartı aranmayacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

DIşişleri Bakanlığının Salzburg Başkonsolusluğu personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak " Tükiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Özel olarak ise, Bilgisayar ve daktilo kullanabilme, Çok İyi Derecede Almanca ve Türkçe bilmek, En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak gibi şartlar aranacak.

41 YAŞ ŞARTI VE KPSS ŞARTI:

DIşişleri Bakanlığına bağlı olan Başkonoslosluk Sekreter alımı için adaylardan KPSS şartı talep etmeyecek. Ancak adayları 41 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Bakanlığın Sözleşmeli Sekreter Alımı ilanına başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 15 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece Başkonsolosluk Strubergasse 9-A, 5020 Salzburg/AVUSTURYA adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:00-16:30 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Büyükelçilik/Daimi Temsilciliğimiz/Başkonsolosluk sorumlu değildir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim