Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruya göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için iki farklı ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilanlara göre Diyanet İşleri Başkanlığı 610 kişilik kadro ile Murakıp ve Vaiz alacak. Bir diğer ilana göre ise yapılacak sınav sonucuna göre 768 kişi görevde yükselebilecek. Söz konusu ilanlar için başvurular başlıyor ve haberimizin devamından ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Adaylardan genel olarak ve özel olarak bazı nitelikler aranmakta olup bu nitelikler doğrultusunda adayların başvuruları kabul edilecektir. Adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Başkanlık teşkilatında halem 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak ve Başvuru yapacak ünvanda çalışıyor olmamak ve müktesebi bulunmamak şartları aranmaktadır.

768 GÖREVDE YÜKSELME İLANI:

Diyanet İşleri Başkanlığı Genel İdari Hizmetler SınıfındaYükselme Sınavıyla naklen kurum için 768 kişilik pozisyon ile görevde yükselme yapacak. Buna göre, 138 Şube Müdür, 200 Din Hizmetleri Uzmanı ve 230 Şef ünvanlarına alım yapacak.

Adaylardan Yukarıdaki niteliklerle birlikte, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68 inci maddesinin (B) bendi kapsamındaki kadrolara atanabilmek için söz konusu bentte belirtilen hizmet süresine sahip olmak ve görevde yükselmeye tabi kadrolar için Başkanlıkta atanabileceği kadronun alt görevlerinin birinde çalışmış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

610 KAMU PERSONELİ ALIMI:

Diyanet İşleri Başkanlığı farklı alanlarda 610 kişi alacak. Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı 610 kişilik kadro ile 500 Vaiz ve 110 Murakıp alacak. İlgili alımlar taşra teşkilatına alım yapılacak.

Ayrıca adaylar özel olarak yukarıdaki nitelikler le birlikte, Murakıp İlanı için, En az dört yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak, Sınava müracatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlıkta en az 5 yıl Görev yapmış olmak ve Vazi pozisyonu için En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim mezunu olmak, İhtisas kursunu başarı ile bitirmiş olmak ve başkanlıkta en az iki yıl çalışmış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Adaylar başvurularına 02 Temmuz 2018 tarihi saat 08:30 itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 16 Temmuz 2018 tarihine kadar en geç 16:30 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular DİBBYS sorumluları tarafından Başkanlığında DİBBYS programı üzerinden alınacaktır.

Editör: TE Bilisim