Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Devlet Hava Meydanları bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre DHMİ toplamda 120 kişilik kadro ile alım yapacak ve adaylara bu pozisyonlara yerleşebilmeleri için Sınav yapacak. Sınava katılmak isteyen adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Başvurular 20 Eylül 2018 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. İşte başvuru şartları ve başvuru bilgileri şöyledir.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Devlet Hava Meydanları 120 kişilik boş kadro ile, 20 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 100 kişilik kadro ile Stajyer Trafik Kontrolörü alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Devlet Hava Meydanları adaylardan genel ve pozisyonuna göre özel nitelikler arıyor. Buna göre Devlet Hava Meydanları adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, fakültelerin 4 yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, Son beş yıl içerisinde yapılan Yabancı Dİl Sınavından en az C seviyesinde İngilice dilinden puan almış olmak,  Daha önce DHMİ ile Disiplinsizlik, başarısızlık ve idari yönden kursla ilişkisi kesilmemiş olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Adaylar DHMİ personel alım ilanına başvurularına 20 Eylül 2018 tarihi itibari ile başlamıştı ve artık başvurular sona eriyor. Buna göre adaylar başvurularını en geç 19 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. Adayların talep edilen bütün belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen ve posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecektir.

Editör: TE Bilisim