Devlet Vaha Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2021 yılı Asistan Hava Trafik Kontrolörü alımı yapacak. İlan geçtiğimiz gün yayımlanmış olup başvuru süreci artık sona ermektedir. Bu kapsamda 7 farklı ilde olmak üzere Taşra Teşkilatına Asistan Hava Trafik Kontrolörü alımı yapılacak olup başvurular sona ermektedir. Adaylar başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve sınav konularının ne olacağını merak etmektedirler.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

KPSS Puanı ile yapılan Asistan Hava Trafik Kontrolörü alımları için başvurular 9 Temmuz 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 26 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Henüz Başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup sınava katılacak adaylara ilişkin liste; sınav tarihi, yeri ve saati Kuruluşumuz resmi internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecektir. Sınavda başarı göstererek sözlü sınava hak kazanan adaylara ilişkin liste; sınav tarihi, yeri ve saati belirtilerek Kuruluşumuz resmi internet adresinde (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecektir.

SINAV KONULARI NEDİR?

2021 yılı Asistan Hava Trafik Kontrolörü alımları için iki aşamadan oluşan seçme ve yazılı sınav veya sözlü sınav yapılacak.

Bilgisayar destekli seçme sınavı; Bilgisayar ortamında; algılama, reaksiyon, üç boyutlu düşünme, hızlı ve doğru karar verebilme özelliklerini tespit etmeye yönelik, önceden hazırlanmış EUROCONTROL veri tabanı kullanılarak yapılır.

Yazılı sınavlar; Genel yetenek, muhakeme, zekâ, hafıza ve çabuk karar verme, şekil, rakam ve harf kombinasyon ve dizilerinin tespiti gibi özellikleri test etmeye yönelik 50 sorudan oluşur.

Sözlü sınavlar; Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; genel yetenek ve genel kültürü; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilmesi ve her bir konu grubu için ayrı ayrı puan verilmesi suretiyle gerçekleştirilir. Adayların sesli iletişimde yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmak gibi ifade yetersizlikleri de göz önünde bulundurularak yapılacak Sesli İletişim Değerlendirmesini de içerir.

Editör: TE Bilisim