Devlet Su İşleri kapsamında gerçekleştirilecek olan personel alımında, belirtilen il teşkilatlarının ilgili kadrolarında çalışmak üzere çalışan istihdam edilecek. Personel alımı aşamasında temel alınacak olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine uygun biçimde görevlendirilecek olan adayların, 2020 KPSS sınavının ilgili türünden başarılı olmaları beklenmekte. Toplam 70 adet mühendis kadrosu açığının bulunduğu Devlet Su İşleri bünyesindeki il teşkilatlarında görevlendirilecek personelin, KPSS P3 puan grubundan en düşük 70 puan başarı göstermiş olması gerekiyor. KPSS P3 puan türünden minimum 70 puan almış olan personel adaylarının, temel ve özel başvuru şartlarını da karşılıyor olmalarıyla birlikte; ilgili web sitesinden müracaat belgelerini tamamlamaları mümkün olacak. Ardından personel atama sınavı kapsamındaki uygulamalı sınav ile birlikte, ilgili kadro açığında çalışmak üzere istihdam edilecek olan personeller belirlenecek. Uygulamalı sınavın başlangıç tarihi ise 28.02.2022 olacak!

Devlet Su İşleri 2022 Personel Alımı Temel Şartları ve Kadrolar

Devlet Su İşleri’nin yürüttüğü 2022 yılı personel alımı sürecinde, hangi il teşkilatlarına kaç adet personel alımı yapılacağı da duyuruldu. İlk kadro grubunun inşaat mühendisi olarak belirlendiği personel alımı sürecinde; Amasya, Erzincan, Giresun ve Hakkari il teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 1 adet inşaat mühendisi alımı yapılacak. Van, Yozgat ve Edirne il teşkilatlarında çalışmak üzere işe alınacak olan inşaat mühendisi personel sayısı ise her il için 2 adet olarak belirtildi. Elazığ, Van ve Erzurum illerinin elektrik mühendisi veya elektronik mühendisi kadro açığında görevlendirilecek olan 2’şer adet personel alımı da Devlet Su İşleri personel alımı sürecinde gerçekleştirilecek. Bu gibi kadro açıklarının yanı sıra birçok il teşkilatının farklı kadro açıklarının tamamlanması için de Devlet Su İşleri personel alımı sürecinde çalışan istihdam edilecek.

Devlet Su İşleri Personel Alımı Kadro Açıkları ve Başvuru Tarihi

Devlet Su İşleri tarafından yürütülen 2022 yılı personel alımı, yukarıda belirtilen kadrolar haricinde birçok kadro için gerçekleştirilecek. Kurum tarafından belirtilen personel alımı ilanında; makine mühendisi, meteoroloji mühendisi ve harita mühendisi veya jeodezi ve fotogrametri mühendisi ve geomatik mühendisi kadro açıkları da tamamlanacak. Bununla birlikte ilgili iş teşkilatlarının kadro açıklarına atanmak üzere ziraat mühendisi, jeofizik mühendisi, maden mühendisi, jeoloji mühendisi veya hidrojeoloji mühendisi, bilgisayar mühendisi ve orman mühendisi alımı da gerçekleştirilecek. Başvurular 17.01.2022 ile 28.01.2022 tarihleri arasında ilgili kurumun belirttiği adresten tamamlanabilecek.

Editör: TE Bilisim