Kamu Personeli Seçme Sınavına bu sene toplam 6 milyon aday girdi. 20 Kasım 2016 tarihinde yapılan ortaöğretim KPSS'ninde bitmesi ile adaylar sonuçların açıklanmasını bekledi ve geçtiğimiz günlerde sonuçlar açıklandı. Lisans, önlisans ve ortaöğretim KPSS'nin açıklanması ile adaylar gözlerini merkezi atamalara çevrilmişti. Önümüz deki hafta atama tercihleri başlayacak ve merakla beklenen kadrolar kamuoyuna bugün paylaşıldı. İlan edilen kadroların en çok rağbet görenlerinden bir tanesi şüphesiz ki itfaiye memuru alımı ilanlarıdır. Adaylar kaç itfaiye eri alımı yapılacak aramaları yaparken sonunda net rakam öğrenildi.

59 İtfaiye (ARFF Memuru) Alımı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü alım yapması beklenen itfaiye için toplam 59 kadro ayrıldı ancak adaylara üzücü bir haber var çünkü herkes itfaiye kadrosuna başvuramayacak.

Ortaöğretim Mezunu - Kadro Yok
Önlisans - 59 Kadro
Lisans - Kadro Yok

Yukarıda hangi mezunların itfaiye memuru olmak için tercih yapabileceği belirtilmiştir. Ortaöğretim mezunu adaylarında itfaiye memuru olabilmesi beklenmekte ve alımların buna göre yapılması tahmin ediliyordu ancak beklendiği gibi olmadı ve alınacak olan 59 itfaiyeci sadece önlisans kadrosundan başvurabilecek. Başvurular 21 Aralık ile 30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak.
Editör: TE Bilisim