Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alımı yapacağını ilan etti. 112 kişilik boş kadro ile alım ilanı Resmi Gazete'nin 12 Mayıs 2019 tarihli yayımında yer aldı. Bu kapsamda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü farklı pozisyonlarda toplamda 112 kişilik boş kadro ile Hava Trafik Kontrolörü alacak. Alımlar farklı 35 bölgeden yapılacak e başvuru süreci 13 Mayıs 2019 tarihi itibari ile başlıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 112 kişilik boşluk ile Asistan Hava Trafik Kontrolörü pozisyonunda 12 ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü pozisyonunda 100 kişi alınacak. Başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı aranmaktadır. Bütün nitelikleri yerine getiren adayarın başvuruları geçerli sayılacaktır.

Bu kapsamda adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Son başvuru tarihi itibari ile Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmeliğin 11 inci maddesi uyarınca ÖSM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerineden mezun olmuş olmak gibi nitelikler aranır.

Özel olarak ise, 

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

İlgili ilan resmi gazete üzerinde 12 Mayıs 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olup başvurular 13 Mayıs 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 30 Mayıs 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden istenen belgeler ile birlikte yapılacak.

SINAVLARIN YAPILIŞ ŞEKLİ:

Stajyer hava trafik kontrolörü ve asistan hava trafik kontrolörü adaylarının seçme sınavı;

-Bilgisayar Destekli Seçme Sınavından veya Bilgisayar Destekli Seçme Sınavının herhangi bir nedenle yapılamadığı hallerde genel yetenek, muhakeme, zekâ, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav,

- Sesli iletişim değerlendirmesini de içeren sözlü sınavdan oluşacak şekilde uygulanır.

İlanın başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim