Kamu kurumlarına  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR üzerinden çok sayıda KPSS şartı ile yada KPSS'siz personel alımı ilanları açıklanmaktadır. Bu kapsamda işçi alımı başvurularında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyor. Bu alımların büyük bir çoğunluğu işçi alımı kadrolarında gerçekleştiriliyor. İŞKUR'dan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına inşaat işçisi alımı başvurusu alınıyor. Adaylardan istenilen tüm şartlar haberde.

BAŞVURU ŞARTLARI;

1111 sayılı askerlik kanunu, 1076 sayılı kanun kapsamında iken 3713 sayılı terörle mücadele kanunun 21. maddesinde sayılan terör olaylarında malul sayılmayacak şekilde yaralananlar başvuru yapabilirler. Yaş şartında 18 yaşını doldurmak gerekli olacak. Kamu haklarından mahrum olmayan, güvenlik soruşturmalarının olumlu olması, TCK 53. maddedeki suçlardan hüküm almayan, inşaat işçisi mesleğinin asgari koşullarını taşımak, 657 sayılı DMK'nın 48. maddesi 6. fıkrasındaki şartları taşımak, kamu kurumlarından disiplin nedeniyle işten çıkartılmamış yada meslekten ihraç edilmemiş olmak gerekmektedir.

KUR'A NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylardan kpss şartı istenilmeyecek ve kura çekimi öncelikliler ve iş arayanlar için yapılacak. Listeye giren adaylar için 25 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da kura yapılacak. Deniz İstihkam Tabur Komutanlığı toplantısı salonunda noter kurası yapılacak. Kazananların isimleri ise dzkk.tsk.tr adresinden duyurulacak. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyurular tebliğ niteliğinde olacak. Adaylardan istenilecek belgeler şu şekilde olacak.

Başvurular AÇSHB İŞKUR üzerinden 00005668695 numaralı ilan ile yapılabilecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı  2. Deniz İstihkamı Tabur Komutanlığının inşaat işçisi kadrosunda 1 kişilik açık işlanı son başvuru 11 Eylül 2020 tarihinde sona erecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim