Danıştay Başkanlığı 19 Aralık 2016 tarihinde bir duyuru yapmıştı. Yapılan duyuruda bünyesinin şoför ihtiyacını karşılamak amaçlı 10 kişilik boş kadro ile şoför alacağını bildirmişti. Ancak yapılan duyuruya göre başvurular bu gün sona eriyor. Ayrıca başvurusu onaylanan adaylar Danıştay Başkanlığı tarafından yapılacak olan sözlü ve uygulamalı sınava katılacaktır. Sınavda başarılı olan adaylar, Danıştay Atamam ve nakil yolu ile kadroya alınacaktır. Sınava katılabilmek için istenilen şartları taşımaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 ( Oratöğretim Mezunları ), KPSSP93 ( Önlisans Mezunları ), KPSSP3 ( Lisans Mezunları ) puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca adaylar, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilmiş olan şartları taşımaları, 35 yaşını birimemeri, 2016 yılında ÖSYM tarafından Yapılmış kamu personeli seçme sınavından ortaöğretim mezunları için KPSSP94, Lisans Mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için ise KPSSP93 puan türlerini taşımaları ve en az 60 puan almış olmaları, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmaları, E Sınıfı sürücü belgesi olması dahilinde bu şartları taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvurular, Başkanlığı’nın internet sitesi olan http://www.danistay.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak ve son gün saat 23:59’ da sona erecektir. İlan tarihinden itibaren başvuru süresinin bitimine kadar adayların http://www.basvuru.danistay.gov.tr adresinden sisteme kayıt olarak kullanıcı hesabı oluşturmaları gerekmekte olup, oluşturulan bu hesabı kullanarak başvuru süreleri içerisinde başvurular gerçekleştirilecektir. Şahsen yapılan başvurular ile posta veya kargo yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsinz.
Editör: TE Bilisim