Silahlı güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve Fabrika ustası ile zanaatkâr kadrolarında personel alım ilanları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığına yapılacak olan KPSS olmadan sürekli işçi alımı başvurular nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler ve maaş hakları ne olacak? Tüm bu soruların cevapları belli oldu.

MAAŞ HAKLAR NE OLACAK?

Başvuru yapacak olan 4 kadrodaki daimi işçi alımı için temizlik görevlisi kadrosunda asgari ücret maaş hakları olacak. Fabrika ustasının maaşları ise asgari ücret ve asgari ücretin yüzde 5'i oranında ücret, Bakım ve onarım hizmetlerinde usta zanaatkar adaylarının Asg. Ücr. ve Asg. Ücr. maaşının yüzde 10'u oranında ücret, Silahlı Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımlarında ise eğitim düzeylerine ön lisans mezunlarına Asg. Ücr. yüzde 7'si artı maaş verilecek. Lise mezunlarına ise +Asg. Ücr.yüzde4'ü oranında ücret, lisans ve üstü puan alan adaylar için +Asg. Ücr. yüzde 10 oranında ücret verilecek. Tüm bu kadrolarda yol ve yemek imkanı da olacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını internet ortamında yapacaklar. Buna göre başvuru ücreti için 175 Tl ödeme yapması gerekmektedir. Diğer yandan adaylardan uygulama sınavı için 50 Tl alınacka. millisaraylar.istanbul.edu.tr adresi üzerinden ilana tıklamak, ardından üye olmak ardından ise başvuru adımlarını tamamlamak gerekmektedir.

Koruma ve Güvenlik görevlisi alımları İstanbul, Ankara ve Kocaelinde gerçekleştirilecek. Belirsiz süreli daimi süredeki alımlarda 150 silahlı ÖGG istihdamı olacak. Adayların en az lise ve dengi okullardan mezunu olması gerekmektedir. Yaş şartında ise 35 yaşını doldurmamış adaylar başvuru yapabilecekler. Bu kadroda seçim aşamasında yazılı ve sözlü sınav olacak.

Dekor ustası olarak 5 kişi, model kalıp ustası olarak 1, hammadde ustası olarak 2, döküm ustası 1, elektrikçi 3, sıhhi tesisatçı 2, mobilya ustası 3, cilt kağıt ustası 4, şutuk ustası 2, cam ve çerçeve ustası 1, demir teneke ustası 1, demir teneke ustası 2, kurşun ustası 2, parke cila ustası 2, taş ustası 4, inşaat ustası 3, iskele ustası 4, kalemkar 4, marangoz 4, hali dokuma ustası 3, ipekli dokuma ustası 3 olarak kadro dağılımı açıklandı. Adayların en az ilköğretim mezunu olmaları istenilen alanlarda ustalık belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Adayalar uygulama ile sözlü sınavına katılacaklardır.

Başvuru kılavuzu