Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Aralık ayının ortasında 15 Aralık 2016 tarihinde şoför alım ilanını duyurmuştu. Bir çok şoför olmak isteyen ve CTE bünyesine katılmak için can atan kişilere büyük müjde gelmişti. Ancak yapılan duyuruda başvurular 30 Aralık 2016 tarihinde sona erece. Başvuruda bulunacak adaylar bu tarihe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü toplamda 200 kişilik kadro ile Kadrolu Şoför alıyor. Adayların en az lise mezunu olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Alımlar sadece lise mezunları değil tabiki, Lisans ve Önlisams mezunlarıda başvuruda bulunabilir. Lisans Mezunları P3, Önlisans Mezunları P93 ve Ortaöğretim Mezunları P94 puan türünden KPSS den puan almış olmaları şarttır. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bu puanlar doğrultusunda bir sınav gerçekleştirecek. Sınava kadro sayısının on katı kadar alınacak olup başarılı olanlar kadroya girebilecektir. 

Alınacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,  Askerliği ile ilgisi olmayan veya yapmış olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç vermek, )Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek, Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve 35 yaşından gün almamış olmak, Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak şartları aranancaktır. Bunları dışında Öze şart olarak en az lise mezunu ve E sınıvı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar  son başvuru günü mesai bitimine kadarilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların başvuru formuna ulaşabilmeleri için ve ilan hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilmeeri için Buraya tıklayarak yapılan resmi duyuruya ulaşabilirler.
Editör: TE Bilisim