Çaykur İşletmeleri Genel Müdürlüğüne personel alımı müjdesi geldi.

1983 yılında Kurulan Çay-Kur diğer adı ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü özerk sermayeli Kamu İktisadi Kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu bağlamda 37 yılı geçkin süredir. Ülkemizin çay işletmesi olarak 46 fabrikasına sahiptir. Buna göre 1 çay paketleme fabrikasına 1 pazarlama ve üretim müdürlüğüne ve 8 pazarlama müdürlüğüne sahiptir.

ÇAYKUR HANGİ KADRODA İŞÇİ ALIMI YAPACAK?

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne yapılacak alımlar için yeni kurulacak olan Fındıklı Fabrikasında istihdamlar sağlanacak. Diğer kadrolar ise Rize, Trabzon Artvin, Giresun illerinde gerçekleştirilecek. Alınacak personeller tahmil tahliye işçisi kadrosunda olacak. Buna göre illere göre dağılım şu şekilde olacak.

İLLERE GÖRE DAĞILIM;

Rize bölgesinde hükümlü olarak 17, engelli kadrosunda 35 kişi, normal kadroda 565 kişi olmak üzere 617 kişi alınacak. Trabzon bölgesindeki dağılımda ise 120 normal, 9 engelli, 3 hükümlü toplamda 132 kişi alınacak. Artvin bölgesinde 75 normal, 3 engelli, 2 hükümlü 80 kişi istihdam edilecek. Giresun bölgesinde ise 1 eski hükümlü statüsünde görevlendirilecek. Toplam kadro sayısı 830. Alımlar için İŞKUR üzerinden bir ilan açıklanacak ve başvuruların alınmasının ardından Noter huzurunda kura gerçekleştirilecek.

BAŞVURU TARİHLERİ;

ÇAYKUR personel alımına başvurular ne zaman başlayacak belli oldu. Engelli, eski hükümlü alımlarla ilgili yeni bir açıklama geldi. Buna göre İŞKUR üzerinden başvurular 24 Şubat 2020 tarihinde alınmaya başlanacak. Son başvuru tarihi ise 28 Şubat 2020 olarak açıklandı. Diğer yandan kura tarihleri ve saatleri de belli oldu. 17 Mart: Rize ve Giresun illeri, 18 Mart Trabzon ilinde, 19 Mart ise Artvin ilinde kura yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. 18-50 yaş aralığında, erkek adayların başvuruları kabul edilecek. Eğitim düzeyinde en az ilkokul mezunu olmak ve başvuru yapacağı il ya da ilçede ikamet etmesi istenilecek.

Editör: TE Bilisim