Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bağlı İŞKUR üzerinden Türkiye genelinde 6 Ekim 2020 tarihli ilanlar açıklandı. Bu ilanlar da en çok dikkat çeken onlardan bir tanesi de muhasebeci büro memuru ve buna benzer masa başı iş ilanları olmaktadır. Adaylar eğitim şartlarında lise ve dengi okullardan mezun olmaları ile diğer genel, özel şartları taşımaları ardından iŞKUR üzerinden açıklanacak büro personeli istihdamlarına başvuru yapabilirler. Ekim 2020 İŞKUR ilanlarında muhasebe ve büro memuru kadrolarına ait genel başvuru şartları şu şekilde açıklamaktadır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmak, eğitim şartlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olmak, erkek adayların askerlikle ilişiği olmaması, kamu kurumu büro personel alımlarında kamu haklarından mahrum olmamak, Önlisans ve Lisans mezunu başvurusu için KPSS şartını taşımak, güvenlik ve arşiv araştırması olumlu almak,  özel ilanlarda ise Office programlarına hakim olmak, muhasebe alımı ilanlarında gerekli olan paket programlarını kullanabilmek evrak yazışma yapabilmek gerekmektedir.

61 bin 552 ilandan genel büro memuru kadrosu 263, Büro Memur kadrosu 5, Dış Ticaret bir ön muhasebeci 929, muhasebeci 252 muhasebe meslek elemanı 169, bilgisayar muhasebe elemanı 34, muhasebe uzmanı 32, muhasebe yardımcı elemanı 30, muhasebe müdürü 10, muhasebe 9, bilgisayar destekli muhasebe görevlisi 7, muhasebe ve finansman yönetimi uzmanı 6, bilgisayarlı muhasebe, meslek elemanı 5, muhasebe şefi 5 olarak açıklamıştır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR üzerinden açıklanan ilanlara başvuru yapacak adaylar Öncelikle İŞKUR e-şube portal üzerinden üyeliklerini oluşturmaları gerekiyor. İlanlara erişmek için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx linkini yeni tarayıcıdan açmaları ilanalra listelemeleri gerekmektedir. Başvuru Genel ve özel şartlarına sahip olan adaylar gerek internet üzerinden gerek ALO 170 hattından ya da illerde oluşturulan İŞKUR şubelerinden ve hizmet birimlerinden başvuru işlemlerini yapabilirler.

İŞİN OLSA