Bu Bölüm Mezunlarında Personel Alımı Çok ve İşsiz Sadece Yüzde 4!

Eğitimlerini ilköğretim, lise, Önlisans ve Lisans mezunu olarak tamamlayan adayların  yeni bir iş arayışında bulunduklarında mezun oldukları bölümlerin atamasının çok fazla olmaması nedeniyle pek çok aday farklı meslekler yapmak zorunda kalıyorlar.

Bu kapsamda bazı bölümler var ki çok fazla sayıda atama yapılıyor ve adaylar mezun olduklarında işsiz kalma ihtimali çok düşük seviyelerde bulunur. Örnek olarak Türkiye'de mezunlarının sadece yüzde 4'ünün işsiz kaldığı bölümlerden bir tanesi sağlık sektörüdür. Sağlık sektörü mezunları gerek özel sektörde gerek kamu sektöründe atamaları çok fazla sayıda olmaktadır. Bu konuda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl TÜİK verilerine göre mezunların sadece yüzde dördünün işsiz kaldığını ifade etti.

İŞSİZ KALAN AZ!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl yaptığı açıklamalara göre sağlık meslek mensuplarının zaman ve değişen teknolojiye rağmen hiçbir zaman ihtiyacın azalma olmayacağını ifade etti. Türkiye'nin sağlık alanında ilk üniversite özelliği olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin devlete ve özel sektörde personel ihtiyaçlarını gidermek üzere kurulduğunu vurguladı. Sağlık meslek mensuplarının mezunlarını doğal bir en az işsizlik yaşayan meslek grubu olduğunu ifade etti.

İŞİN OLSA