Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı personel alımı yapacak. Yayımlanmış olan ilana göre Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden birinde istihdam edilmek üzere 1 (bir) Halkla İlişkiler Destek Personeli alımı yapacaktır. Adaylardan bu kapsamda KPSS şartı aranmaktadır. Peki KPSS şart ıdetayı nedir? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

d) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak,

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, f) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Eğitim Şartı: Üniversitelerin veya Meslek Yüksek Okullarının basın ve yayın, halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve tanıtım, medya ve iletişim, gazetecilik vb. iletişim bölümlerinden veya buna benzer bölümlerden denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının bu bölümlerinden lisans veya ön lisans düzeyinde mezun olmak.

KPSS Şartı: Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi [ÖSYM] tarafından yapılan, son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği bulunan KPSS sınavından en az 60 (altmış) puan almış olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

BERKA Personel alımı için başvurular 07 Aralık 2020 tarihi ile başlayacak olup en geç 18 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını sadece ajanssinavbasvuru.sanayi.gov.tr internet adresinde bulunan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Sınav Başvuru bağlantısından yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ