Ülkemizin farklı yerlerinde istihdam etmek üzere tüm kamu kurumları ve belediyeler personel alımı yapmaya devam ediyor. Pek çok alımda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arandığı gibi pek çok alımda KPSS şartı aranmamaktadır. Belediyeler ile de anlaşma yapmakta olan Türkiye İş Kurumunun yayımladığı verilere bakıldığında belediyelerin işçi alımı yapacağı ve alımlarda KPSS şartı aramadığı gibi en az ilköğretim mezunu şartı aradığı görülmektedir. Peki hangi pozisyonlar için? Toplam kaç işçi alımı yapılması bekleniyor ve başvurular nasıl yapılacak?

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan açıklama ile belediyelerin personel alımı yapacağı öğrenildi. Peki alınacak olan adaylar hangi pozisyonlarda istihdam edecek? Buna göre; Kepçe Operatörü, beden işçisi, şoför ve itfaiyeci pozisyonlar için personel alımı yapılması bekleniyor.

Alımlar Ahmetpaşa Belediyesi, Yenice Belediyesi, Çavdarhisar Belediyesileri için yapılacak. Başvuru yapmak ve detaylı bilgi almak isteyen adayların belediyelerle irtibat kurması ya da İŞKUR müracaat merkezlerine gitmesi gerekmektedir. Son başvuru tarihi 23 Ocak 2017 olarak belirlenmiş durumda ve alınacak olan adayların kura yöntemi ile belirlemesi beklenmektedir. Yukarıda belirtilen belediyelerin toplam 20 personel alacağı belirtilmektedir.
Editör: TE Bilisim