İçişleri BakanlI Süleyman Soylu Müjdeyi verdi! 2019/1 Çarşı ve mahalle bekçisi alımları başvuruları için resmi açıklama geldi. Çarşamba günü bekçi alımı detayları belli olacak. 2019 başvuru formu ve başvuru şartları Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden açıklanacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 bin bekçi alımı için çarşamba günü ilan açıklanacağını ifade etti. Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde Türkiye geneli bir çok ile kontenjan ayrılacak. İstanbul ve Ankara illerine ne kadar bekçi alımı yapılacağını daha önce aktarmıştık. Başvuru işlemleri Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yapılabilecek.

8 BİN BEKÇİ ALIMI;

2019 polis alımlarının sayısı 15 bin'e çıkartıldı. Bekçi alımları için ise 8 bin kişi alınacak. İlk ilan için geri sayım başladı. Ön başvuruların yapılacağı pa.edu.gov.tr adresinden ilan açıklanacak ve başvuru şartları resmiyet kazanacak.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları başvuru yönetmeliğinde başvuru şartları açıkça belirtiliyor. Daha önceki yıllarda valilik ve kaymakamlar resmi internet sitesi üzerinden ilanlar açıklamaktaydı. Açıklanan ilanlara başvuru yapılabilmekteydi. 2018 yılından itibaren Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden başvuru yapılabilecek.

BAŞVURULAR ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLAYACAK!

Adaylar internet üzerinden müracaatlarını tamamlayacaklar ve şahsen başvuruların ardından ön sağlık kontrollerinden geçecekler. Başvurular için başvuru merkezleri resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Kazanan adaylar için eğitim merkezlerinde hizmet içi eğitimlere alınacak. Eğitimler POMEM Müdürlüklerinde gerçekleşecek.

772 sayılı kanun ile çarşı ve mahalle bekçiliği giriş sınav yönetmeliği kapsamında başvuru şartlarında herhangi bir değişlik olması beklenmiyor. Daha önceki alımlarda 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış adaylar başvuru yapabildiler. Alım ilanı ve diğer gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa mobil uygulamasını ve sosyal medya sitleri üzerinden bizi takip etmeye devam edin.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim