Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak isteyen adayların yoğun ilgi ile karşıladığı başvuruların ardından bekçi alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla takip edilmekte. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda duyurulan 7 bin kişilik alımların ardından 22 Haziran tarihine kadar başvurular alındı. Bu başvuruların sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin yaşanan son gelişmeleri işin olsa sitesinden ziyaretçilerimize paylaşacağız.

Devlet Personel Başkanlığı ve Polis Akademisi Başkanlığın yaptığı duyurular ile Türkiye genelinde en az lise mezunu çarşı ve mahalle bekçisi alımları yapılacak. Toplamda 7 bin kişilik alımlarda adaylar eğitim düzeyin yönetmelik hükümlerine göre orta okul mezunlarından da alım yapılmasını talep etmekteler. Diğer yandan başvurularda adayların yazılı sınav sözlü sınav ile fiziki sınav ile başarı sıralaması hesaplanacak. Sözlü sınav puan hesaplamada yüzde elli etki edecek. Fiziki ve yazılı sınav ise yüzde yirmi beş etki edecek. Bununla birlikte başarı sıralamasının oluşturulması ile asıl ve yeden listeleri oluşturulacak. Her il için ayrı bir liste bulunacak.

Sınav sonuçları Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Bekçi alımları başvuru sonuçları ne zaman açıklanacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. İşin olsa sitesinde sonuçlar açıklanır açıklanmaz adaylara duyuracağız. Bunun için işin olsa mobil uygulamasını indirerek, sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. 

İşin olsa mobil uygulaması için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim