Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasına çok önemli açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarında bir tanesi 4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kısıtlama 23 Nisan perşembe, 24 Nisan, 25 Nisan ve 26 Nisan pazar gününe kadar devam edecek. Diğer bir gelişme ise kamu kurumlarına yeni sözleşmeli memur ile işçi alımı için kadro ihdas edildi.

14500 PERSONEL ALIMI;

Başkan Erdoğan açıklamasında Üniversitelere 5 bin 865 işçi alımı 8 bin 635 işçi olmak üzere 14500 personel alımı için müjdeyi verdi. Kadro ihdasının gerçekleştiği ilan edildi. Alımların ne zaman yapılacağı şuanda belli değil. Üniversite Hastanelerinde çoğunluğu sağlık birimlerinde görevlendirilmesi bekleniyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Üniversitelerdeki alımlarda KPSS şartı aranmayacağı belirtilmiş, yönetmelik değişikliği yapılmıştı.

 KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ;

Özellikle iş yerleri bu dönemde kapanan işyerleri için kısa çalışma ödeneği başvuruları yapıldı. Başkan Erdoğan 2 milyonu aşkın kişinin kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığını ifade etti. 269 firma bu başvuruyu yaptı. 9 Nisan itibari ile sosyal yardımlarda acil durum kararı alındığı açıklaması da geldi.

İlanlar açıklandığında anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarına erişmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim