Anadolu ajansının haberine göre geçtiğimiz yıl da yurt dışında 18 milyar dolarlık sözleşme imzalayan ve işçi gönderildiğini ifade eden TMB Başkanı Yenigün “Bu yıl 20 milyar dolar hedefliyoruz. Orta vadede 100 bin Türk işçiyi yurt dışına götürmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu. Bu açıklama sonrası ise binlerce adaya müjdeli bir haber verilmiş olup kurumun 2020 yılında 100 bin işçi gönderimi hakkında detaylar beklenmeye başlandı.

Yurt Dışında İşçi Sorunu Var

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaptığı açıklamada ayrıca “Yurt dışındaki işlerimizde, işçi uyuşmazlığı var. Özellikle Körfez ülkelerinde sorun yaşıyoruz. Bu ülkelerde tatil cuma-cumartesi iken bizde cumartesi-pazar. İşçilerimize dava açılıyor. Bu yüzden az Türk işçi çalıştırılıyor. Üç kamu bankasının yurt dışı istihdamı teşviki ile bu sorunun üstesinden geleceğiz. Yurt dışına götürülen her bir işçi için 45 bin dolar teşvik verilecek. Kontrolünü sağlayacak mekanizma da kurulacak” ifadelerinde bulundu.

Alımlar Ne Zaman Olacak?

Başkan tarafından yapılan açıklamada bu sene 20 milyar dolarlık anlaşma imzalayacaklarını ve bu anlaşma ile yine Türk işçi alımı gerçekleştirileceği ifade edildi. Alımlar hakkında ise “Orta vadede 100 bin Türk işçiyi yurt dışına götürmek istiyoruz” açıklamasında bulunan Başkan Yenigün’ün açıklamasından yola çıkarak aylara yayılarak alımların başlamasına muhtemel olarak bakılıyor. Alıma ilişkin gelişmeler ise kurumun sitesinde duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim