Bakanlıklar ve Kamu Kurumları tarafından yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden farklı sınıflarda şoför alımı yapılacak.

İlgili alımlar ÖYM tarafından duyurulan KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna göre yapılacak olup tercih işlemleri hala devam etmektedir. İşin Olsa Ekibi olarak sizlere bu haberimizde Şoför alımları hakkında detayları aktaracak ve başvuru şartlarını sizlere aktaracağız.

MEZUNİYETE GÖRE ŞOFÖR ALIMLARI:

Şoför alımları lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında yapılacak olup adaylardan bu yönde bazı nitelikler aranıyor. Tüm niteliklere sahip olan adayların başvuru yapacağı bu kurumlar şöyledir;

Lise mezunu, Aksaray üniversitesi, Bitlis İl Özel İdaresi, Galatasaray üniversitesi, Kastamonu İl Özel İdaresi, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık genel Müdürlüğü tarafından toplamda lise mezunu 16 Şoför Alımı Yapılacak.

Ön Lisans mezunu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler üniversitesi, Kilis 7 Aralık üniversitesi, Konya Teknk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından 17 Şoför alımı yapılacak.

Lisans mezunu ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 1 şoför alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 75 inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bu nedenle KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde ilan edilen Şoför kadrolarının karşısında yeni sistemde yer alan sürücü belgelerine yer verilmiştir

Mezkur Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür.

Yine Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin geçici 10 uncu maddesinde eski sürücü belgelerinin yeni sürücü belgeleri ile değiştirilmesi için beş yıllık bir süre öngörülmesi sebebiyle eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir.

Bu nedenle Tercih Kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ve istenilen sürücü belgesini karşılayabilecek diğer yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelerle denk kabul edilen eski sürücü belgesi sınıfları için bu kılavuzun “BAŞVURU GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR”kısmı“3.DİĞER HUSUSLAR”bölümünde sürücü belgeleri için yapılmış açıklamalara bakılmalıdır.

TERCİH DETAYLARI:

KPSS 2019/2 tercih işlemleri 03 Aralık 2019 tarihinde başlamıştı ve adaylar tercihlerini en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tercihler ÖSYM resmi internet adresi üzerinden yapılacaktır. tercih kılavuzları hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayarak tercih kılavuzlarına ulaşabilirsiniz.