İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı bir televizyon programında bekçi ve polis alımlarından bahsettiği bildirildi. Habertürk kanalında Veysi Ateş’le bir araya gelen Süleyman Soylu, 23’üncü dönem POMEM alımlarının yani 15 bin polis alımının 12 Mart 2019 gecesi açıklandığını, bekçi alımlarının ise kısa süre içerisinde yapılacağını bildirdi.

Bakan Soylu, konuşmasında 15 bin polis alımı hakkında yapılması gereken açıklamanın bir önceki gün yapıldığını, tüm adayların 4 ay süresince eğitim alacağını belirtti. Bekçilerin de kısa süre içerisinde alınacağını, asayiş olaylarında ciddi bir düşüş sağladıklarını bildiren Soylu, Ankara’da 2017 yılında 31 hırsızlık yapılırken bugünlerde sayının 1’e düştüğü belirtildi. Uyuşturucu konusunda da çok ciddi adımların atıldığını bildiren Soylu, pasaport ve nüfus idarelerinde devrim niteliğinde işlere imza atıldığını söyledi.

Bekçi Alımı Ne Durumda?

Hatırlanacağı gibi 4 Mart 2019 tarihinde PA üzerinden bir açıklama yapılmış ve bekçi alımlarıyla ilgili olan duyurunun ardından hiçbir açıklama yapılmamıştı. Yapılan duyuruda Çarşı ve Mahalle bekçisi olarak 81 il Valiliğinde istihdam edilmek üzere 8187 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacağı açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim