Adalet Bakanı Abdülhamit Gül cezaevleri ve adliyelere personel alımı yapılacağını açıkladı.

Bakan Gül gazeteci Cüneyt Özdemir sorularını cevaplandırdı. Yaptığı açıklamlardan bir tanesi de personel alımlarına yönelik oldu. Ceza Tevkifevlerine bağlı Ceza İnfaz kurumlarında görevlendirilmek üzere, İnfaz ve Koruma Memurları ile Türkiye genelindeki adliyelerde görevlendirmek üzere zabıt katibi alımlarının yapılacağı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından onaylanan kadroların nispetinde infaz koruma ve katip alımı yapılacağını açıkladı.

İKM MEMURU ALIMI;

İnfaz ve Koruma memuru ne işi yapar maaşları ne kadar? Türkiye genelinde ceza evlerinin güvenliğinden sorumlu olan ceza infaz memurlarının alımları da Adalet Bakanlığı komisyonları tarafından yapılıyor. Kadroların açıklanmasının ardından KPSS’den en az 70 ve üzeri puan alan ve fiziki şartlar ile yaş şartlarına sahip adaylar KPSS puan sıralamasına göre mülakat sınavlarından başarılı olmaları gerekmektedir.

KATİPLERİN GÖREVLERİ;

Zabıt Katibi ne işi yapar? Adilelerde görevlendirilen Zabıt Katiplerinin görevleri duruşmalarda ve mahkeme kalemlerinde yada diğer bürolardaki iş işlemleri yürütmekte görevlendirilirler. Türkiye genelinde farklı il ve ilçelerde açılan kadro adeti kadar Kpss puan sıralamasına göre girecekleri klavye sınavından en az 3 dakikada 90 yazarak ve mülakat sınavlarından başarılı olmak gerekmektedir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim