Kamu ve özel firmalara personel, memur ve işçi alımları devam ediyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavından düşük puan alan adaylara yönelik, KPSS şartı olmadan personel alımları yapan bir çok kurum işçi, personel ve memur istihdamı yaparken, İŞKUR 2019 yılı milli istihdam kapsamında bir çok farklı pozisyonlarda personel alımları yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz yerel seçimler aday tanıtım toplantısında 2019 personel istihdamlarında 2,5 milyon kişinin işe alınacağı ve istihdam yapılacağını ifade etti. İŞKUR üzerinden yapılan alımlar için açık iş sayıları da hızla artmaya devam etmekte. 27 Şubat tarihi itibari ile 50 bin 500 kişi alınacak. Bu alımlar en çok hangi kadrolarda yapılacak?

EN ÇOK HANGİ KADROLARDA ALIMLAR YAPILACAK?

Eğitim düzeyinde en az okur yazar olan, adayların başvuru yapabileceği Beden İşçisi kadrosunda 8 Bin 459 kişi alınacak. Diğer kadrolarda ise Temizlik Görevlisi olarak 2 Bin 277 kişi istihdam edilecek. Makineci (Dikiş) olarak 2 Bin 119 kişi, firmaların satış ve pazarlama departmanlarında görevlendirilmek üzere Satış Danışmanı / Uzmanı olarak 2 Bin 87 kişi, Garson (Servis Elemanı) Bin 904 kişi, Turizm ve Otelcilik Elemanı kadrosunda 1. 779 personel, Reyon Görevlisi olarak Bin 133 kişi, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi olarak 1061 kişi, Büro Memuru (Genel) kadrosunda ise 815 personel alınacak. Kasiyer olarak ise 808 kişi istihdam edilecek. Son olarak silahlı ya da silahsız güvenlik Görevlisi 780 kişi istihdam edilecek. Başvurularda genel şartlar neler?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvuru yapacak adayların T.C. vatandaşı olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, 19 yaşından gün almış olmaları, eğitim seviyesinde en az ilköğretim, orta öğretim, lise. Ön lisans yada lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Diğer yandan iş tecrübesi şartlarını taşmak, özel başvuru şartlarını taşımak gerekmektedir

İlanlara erişmek için İŞKUR açık iş ilanları sayfasından unvana göre arama yapmak ve ilgil iilanın son başvuru tarihinden önce başvuruları tamamlamak gerekmektedir. Diğer personel alımlarından anında haberdar olmak için;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA