Dünya gelinde en çok ilgi duyurulan mesleklerin başında pilot ve astranot gelmektedir. Uzaycılık va Havacılık alanında kendini yetiştirmek isteyenler için bu alanda profesyonel bir eğitim almaları gerekmektedir. Uzay merkezinde başvuru yapan kişiler geleceğin astranotu ve pilotu olacak. Pilot nasıl olunur? Astranot nasıl olunur sorusunu soran adaylara müjde geldi. Türkiye'de bir ilk yaşanacak.

PİLOT VE ASTRANOT OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE;

Gökmen Uzay Havacılık merkezinda uzay mekikleri, helikopterler ve uçaklar bulunuyor. İnternaktif bir eğitim ile birlikte yeni açılan merkezin maliyeti 200 milyon liraya mal olduğu açıklandı. Geleceğin mesleklerinden bir tanesi olan astranot yetişirmek için kurulan merkez Avrupanın en büyük merkezlerinden bir tanesi Dünyanın ise 5 büyük tesisi olarak faaliyet gösterecek. Eğlenceli ve öğretici uygulama alanlarıdna çocukların ilgisi çekecek pek çok teknoloji ve gerçek uçak modelleri bulunuyor. Eğitim ve Bilim merkezinde uçuş hikayeisinen bugüne kadar bu alanda yaşanan tüm gelişmeleri hissedebilecekler. Merkezin açılışı yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak.

YAKINDA AÇILIŞI YAPILACAK

Türkiye'nin teknoloji ve otomobil alanında en gelişmiş illerinden bir tanesi olan Bursa'da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen Bursa Gökmen Projesi ile hayat bulacak. Merkezin alanı 13 bin metrekarelik bir büyüklükte bulunuyor. 

Editör: TE Bilisim