Almanya İşçi Alımı Başvuru Ekranı Açıldı! Başvuru Şartları!

Almanya çok sayıda işçi alımı yapacak. Başvurular özel bir firma tarafından yapılabiliyor. Almanya’da çalışmak isteyen aydalar için, Almanya işçi başvuru formu doldurmak ve başvuru adımlarını tamamlamak gerekmektedir.

Başvuru ekranında bulunan Kişisel bilgileri, adresi bilgileri, iletişim bilgileri, eğitim bilgiler, yabancı dil bilgileri girilmesi ve başvuru birinci adımını tamamlamak gerekmektedir. 4 aşamalı başvuru işlemlerinin ardından adaylar abir başvuru numarası verilecek. Başvurular için herhangi bir ücret alınmayacak. Adayların yabancı dil bilgisinin olması gerekmektedir. OBM’de yapılan açıklamaya göre daha önce yapılan başvuruların sonuçları 29 Aralık 2020 tarihinden itibaren internet sitesi üzerinden öğrenilecek. Daha sonraki yapan başvurular için sonuçlar henüz açıklanmadı. Web sayfasından yapılacak başvuruların tamamlanmasının ardından istenilecek evrakların temin edilmesi ve Almanca diline çevrilmesi istenilmektedir.

Yabancı dil şartlarına göre B1, A2 ve A1 seviyesinde yanancı dil bilgisi aranacak. Çalışma süresi olarak 24 ay sözleşme yapılacak. Personellerin  günde 8 saat üzerinden çalışarak  ayda 2500 Euro maaş hakları olacak.

Ayrıca Almanya işçi alımları ile ilgili nitelikli iş gücü kapsamında bazı istisnalar getirileceği ifade edildi. İş bulma vizesi,, yabancı dil şartları istisnası için 1 Mart 2020 tarihinde göç yasası meclise gelecek.

Editör: TE Bilisim