Aile Bakanlığı 2020 yılı için 817 Personel Alımı ilanı yayımlamıştı. Başvurular, 09 - 19 Kasım 2020 tarihleri arasında alındı. Başvurusunu tamamlayan adaylar şimdiden sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar. Sonuçları bekleyen adaylar için detaylı bilgisi İşin Olsa ekibinden alacaksınız. Haberimizi incelemeye devam edin!

2020 Yılı 817 Personel Alımı Yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılı için 817 kişilik alım ilanı yayımlamıştı. Alımlar farklı alanlarda olmak üzere Sosyal Çalışmacı, Sosyal Çalışmacı (Kadın), Psikolog, Psikolog (Kadın), Çocuk Gelişimcisi (Kadın), Fizyoterapist, Diyetisyen, Hemşire (Kadın), Diğer Sağlık Personeli, Büro Personeli, Destek Personeli kadrolarında alım yapılacak. Tüm aşamalar bittiğinde atama işlemleri yapılacaktır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Aile Bakanlığına başvuru yapmış olan adayların başvuruları değerlendirmeye alındı. Adayların başvuruları KPSS puanına göre sıralam ile yapılacak. Bu kapsamda Sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısının 2 katı kadar aday sınava katılmaya hak kazanacaktır.

Sözlü Sınav Yapılacak!

Aİle Bakanlığı 817 personel alımı için adaylara sözlü sınav yapılacak. Sınava katılmayan adaylar başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınav Konuları ve Değerlendirme: Adaylar Sınav Komisyonunca;

1- Bakanlığın görev alanına ait sosyal hizmet mevzuatı ve alan bilgisi (50 puan),

2- Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),

3- Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan),

4- Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),

5- Genel yetenek ve genel kültürü (10 puan),

6- Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan), konularından olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir

Sınava Katılmaya Hak Kazanan Adaylar ( Başvuru Sonuçları ) Ne Zaman Açıklanacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 817 personel alımı için başvurular 19 Kasım 2020 tarihinde sona ermişti. Sonuç tarihi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Başvuru sonuçlarının Aralık ayının ilk haftası itibari ile açıklanması beklenmektedir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınavın tarihi ve yeri ile sınav için istenecek belgeler Bakanlık web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) ayrıca ilan edilecektir.

Sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim