Amasya Adalet Komisyonu Başkanlığı tercüman alımı ilanı açıkladı. Adli yargı ilk derece mahkemesinin açıkladığı ilana göre ceza muhakemesi kanunun tercüman listelerinin düzenlenmesi hakkındaki açıklanan yönetmelik kapsamında Amasya merkez ve ilçeleri de dahil olmak üzere tercüman alımı yapılacak. Tercümanlar Türkçe bilmeyen ya da ilgili olan mağdur şüpheli, sanık, tanık ile ilgili savunmaya da konusunda alınan beyanlarını sağlamasına yönelik olarak görevlendirilecek. Tercümanlık alanlarında Türkçe dışındaki tüm yabancı diller kabul edilecek. Ayrıca işaret dili de başvuru alanında olabilecek. Başvuru liseye kabul şartlarında ilköğretim mezunu 18 yaşını tamamlamış olmak yeterli olacak şartlar şu şekilde açıklanmıştır.

BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak,
Fiil Ehliyetine sahip olmak
Eğitim şartlarında en az ilkokul mezunu olmak,
Yaş şartlarında en az 18 yaşını doldurmuş olmak,
657 sayılı Devlet memurları kanunun değişik 48/1-A/5 maddesindeki belirtilen şartları taşımak,
Sanat icrasından çıkartılmamış, disiplin nedeniyle görevinden yada mesleğinden ihraç edilmemiş olmak,
İkamet şartlarında; Amasya Komisyonuna bağlı olan il ve ilçelerde ikamet etmesi 
Daha önce başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmaması istenilmektedir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adayların 30 Ekim 2020 tarihine mesai bitimine kadar gerekli olan evrakları teslim etmeleri isteniyor. Başvuru dilekçesi Amasya Adliyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden temin edilecek. Evrak ekinde T.C. Kimlik numarası beyanı, IBAN numarası ve şube adı nüfus kayıt örneği, tercüman olmak İstediği dilde dilleri ait belgeleri, 2 adet fotoğraf, mevcut durumunu gösterir belgelerin aslı ya da örneği gerekli olacak.

Başvuru tamamlanmasının ardından oluşturulan listeler 1 Aralık 2020 tarihinde Amasya internet sitesi üzerinden açıklanacaktır. Tercümanlık görevi için kabul edilenler için 9 Aralık 2020 tarihinde saat 10'da Amasya Adliyesinde yeminleri gerçekleştirilecek. Listelerin 31 Aralık 2020 tarihine kadar ilan edileceği açıklandı.

İlan detayları -Başvuru Şartları- Başvuru Tarihleri ve Tüm Detaylar; https://bit.ly/3hXmOgJ adresi üzerinden erişilebilecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim