Adli Tıp Kurumu taşra teşkilatında bulunan 71 kişilik boşluk ile sözleşmeli personel alımları yapacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Bu duyuruya göre kadro dağılımı ve başvuru şartları açıklandı. Başvuru yapacak adaylar için başvuru süreci başlamış olup, başvuru koşullarını yerine getiren adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALINACAK?

Alımlar İstanbul, Ankara, Dİyarbakır, Malatya, Trabzon, Antalya, İzmir, Bursa ve adana illeri için geçerlidir. Bu kapsamda, 18 Sağlık Teknikeri, 4 Hemşire, 8 Laborant, 9 Biyolog, 3 Şoför, 7 Hizmetli, 13 Kimyager, 2 Kimya Mühendisi ve 7 Makina Mühendisi olmak üzere toplamda 71 kişi alınacak. Bu kadrolar lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için geçerlidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adli Tıp Kurumu adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile müracat edilecek pozisyon için belirtilen eğitim seviyesini taşımak ve 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu personeli seçme sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adayların KPSS puanı ile adaylara bir sıralama yapılacak olup kadro sayısının 10 katı kadar aday sıralamaya alınarak adaylara sınav uygulanacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İlgili ilan geçtiğimiz hafta duyurulmuş olup başvurular başlamamıştı. Adayların büyük merak ile beklediği başvuru ekranı açıldı ve adaylar Bugün ( 25 Mart 2019 ) itibari ile başvurularını yapabilmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Adli Tıp Kurumu’nun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. İlanın tam metni için ve başvuru ekranı için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim