Adalet Bakanlığı ve CTE 15 bin memur alımıyla ilgili çıkan haberlerden sonra duyuruda bir güncelleme yapıldı ve bakanlığın personel alım yönetmeliğinde değişiklik yapıldığı açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı memur, sınav ve nakil yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte belirtilene göre İKM alımında mülakata çağrılacak aday sayısı kontenjanın 10 katından 5 katına düşürüldü.

KPSS Şartı Esnetilmedi

Yayınlanan ilandan sonra adaylar KPSS şartında değişiklik yapılmasını, esneklik sağlanmasını istiyordu, ancak bu şartta ya da KPSS sürecinde herhangi bir değişiklik yapılmadı ve 70 taban puanı şartı halen geçerli.

Adaylar, gelecekte bir değişiklik yapılabilir mi düşüncesine sahip fakat bakanlığın şartları esnetme ya da taban puanı düşürmek gibi bir çalışmasının olduğu sanılmıyor.

KPSS şartında esneklik sağlanması için gerçekleşmesi gereken tek durumun kontenjanlara yeterli başvuru yapılmaması olduğu düşünülüyor. Ancak bu sayede 70 olan taban puanının düşürülmesi ya da şartların esnetilmesi bekleniyor.

Mülakata çağrılacak aday sayısında beklenen alınamazsa bakanlığın KPSS puan şartını değiştirmesi mümkün olabilir.

Editör: TE Bilisim