Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne İnfaz ve Koruma Memuru alımları yapılması bekleniyor. İlanların ne zaman açıklanacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İnfaz ve Koruma Memuru İKM alımları Adalet Bakanlığının belirlediği adalet komisyonları tarafından yapılacak başvuru ve fiziki mülakat sınav sonuçlarına göre atamalar yapılacak. Başvurularda istenilen KPSS, Yaş, askerlik ve diğer özel şartlar neler olacak?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Fiziki şartlarda erkek adayların 170 Cm'den uzun olmaları, kadın adayların ise 160 Cm'den uzun olmaları gerekli olacak. Diğer yandan boy ile kilo endeksinin 13- ile 17 aralığında olması gerekli olacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adayların puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmaları gerkli olacak. Eğitim düzeyinde en az lise, önlisans ve lisans mezunu olmak gerekli olacak.

İnfaz ve Koruma Memuru kadrolarında Yaş şartında 18 yaşını tamamlayıp 19 yaşından gün almış adayların üst yaş şartında ise 30 yaşını bitirmemiş olmak gerekmektedir. Diğer kadrolardaki alımlarda ise yaş şartı değişmektedir.

Adayların diğer genel ve özel başvuru şartlarını taşımaları ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün açmış olduğu personel alım ilanlarına başvuru yapabilecekler. Yukarıdaki belirtilmiş olan başvuru şartları bir önceki alımlar baz alındı. Yeni ilan açıklandığında başvuru şartlarını incelemekte fayda olacaktır. CTE personel atama yönetmeliği kapsamında başvurular alınacaktır.

Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirisiniz. İşin olsa mobil uygulamalarını aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz.

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim