Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan açıklamasına göre; Memur Sınav ve Atama ve Nakil yönetmenliği hükümleri doğrultusunda Adalet Bakanlığı bünysine 25 Güvenlik Görevlisi, 4 Aşçı, Ankara Personel Eğitim Merkezinde görev almak üzere ise 3 aşçı ve Rize Personel Eğitim Merkezinde çalıştırılmak üzere 3 aşçı olmak üzere toplamda 35 personel alımı alınacağı açıklandı. Personel alımı yapacak olan adayların; KPSS puan şartlarını taşımasıyla birlikte en yüksek puandan başlayarak en düşüğe doğru sıralamayla birlikte sözlü sınava katılmaya hak kazancakları belirtildi.

PERSONEL ALIMLARI için BELİRLENEN GENEL ŞARTLAR

Adalet Bakanlığı bünyelerine yapılacak olan personel alımı için belirlenen genel şartlar şu şekildedir; "T.C vatandaşı olmak, 657 Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlar, güvenlik soruşturmasından olumlu olmak, KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak, Askerlik ile ilgili sorunları olmaması" adaylardan istenilen genel şartlardandır. Her personel alımı için belirlenen özel şartlarında dikkate alınması gerektiği vurgulanırken adayların genel ve özel başvuru şartlarını karşılamadığı taktirde başvurularının geçersiz sayılacağı açıklandı.

Başvuru tarihleri 7 Ocak 2019 tarihinde başlayarak 22 Ocak 2019 tarihinde biteceği açıklandı. Başvurularının Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilat Kurumuna (Ankara) şahsen yapılması gerektiği, adaylara duyruldu.