Adalet Bakanlığına noter alımı yapılacak. 1512 sayılı noterlik kanuna göre birinci sınıf ikinci sınıf ve üçüncü sınıf boş noterlere alımlar yapacak.

Başvurularda 2019 yılı gayrisafi gelirler dikkate alınarak istekli olan adaylardan elektronik ortamda başvuru alınabilecek. Başvurular vatandaş portalı üzeriden yapılacak. Adaylar e-devlet şifresi ile bu ekrana giriş yapmaları gerekli olacak. Fiziki başvuru alınmayacak. Başvuruların değerlendirilmesinde elektronik ortamdaki başvurular dikkate alınacak.

AÇIK BULUNAN KADROLAR;

Birinci sınıf başvuru alınacak noterler; Adana, Ankara, Aydın, Beşiktaş, Beyoğlu, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir, Kadıköy, Kartal, Kayseri, Kütahya illerinde gerçekleştirilecek.

İkinci sınıf noterlik başvurularında ise Alaşehir, Batman, Çanakkale, Çorlu, Ereğli, Erzincan, Gemlik, Gölcük, Kahramankazan, Kapaklı, Karaman, Keşan, Kırıkkale, Menemen, Mustafakemalpaşa, Rize, Safranbolu, Silifke, Tarsus, Terme, Turgutlu, Yenişehir il yada ilçelerinde 23 açık kadro bulunuyor.

Üçüncü sınıf noterliklerde ise 49 açık kadro bulunuyor. Noterlik kanununa göre yapılacak atamalarda başvurular için hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan başvuru kılavuzu dikkate alınarak başvuru işlemleri tamamlanabilecek.

iLAN DETAYLARI

Diğer yandan Noterler Kanununa göre hafta sonları nöbetçi noterlik uygulaması getirilmişti. Bu kapsamda Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Denizli, Antalya, Mersin, Balıkesir, Çanakkale, Van, Hatay, ve tüm Türkiye genelindkei illerde nöbetçi noterleri öğrenmek için Noterler Birliği portalı üzerinden açıklanan https://portal.tnb.org.tr/Sayfalar/NobetciNoterBul.aspx sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim