Adalet Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir. Söz konusu alımlar genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavına göre yapılmakta olup söz konusu Bakanlık her sene binlerce alım gerçekleştirdiği için adaylar tarafından sıkı takip edilen kurumlar arasında yer almaktadır. Buna göre Adalet Bakanlığının yayımlamış olduğu personel alım ilanına beklenenden daha fazla aday başvuru yapmaktadır. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamasında 2017 yılı içerisinde Adalet Bakanlığının kaç bin personel alımı yapacağını duyurarak adaylara müjdeli haberi verdi.

2017 Yılında 16Bin Personel

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 2017 yılı içerisinde Adalet Bakanlığının kaç bin personel alımı yapacağına dair bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre 2017 yılında Adalet Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 16 bin personel alımı yapması beklenmektedir.

Söz konusu alımların  icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, şoför, kaloriferci, infaz koruma memuru, infaz katibi, hakim ve savcı kadroları için yapılması beklenmekte olup Bekir Bozdağ iki yıl görev süresini doldurduktan sonra uzman çavuş ve uzman erbaşların infaz koruma memuru olabilmesi için yakın zamanda bildiri yayımlayacaklarını duyurdu.
Editör: TE Bilisim