Adalet Bakanlığı 14 Eylül 2019 tarihli yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 1300 kişilik boşluk ile alım yapacaığını belirtmişti. Başvurular bugün ( 31 Ekim 2019 ) itibari ile başladı ve İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilan hakkında detayları aktarmaya devam edeceğiz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı 1300 kişilik kadrosu ile Hakim ve Savcı adayı alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana göre Bakanlık yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5. dereceli kadrolarına alım yapacak. Bu doğrultuda 1000 adlî yargı hâkim ve savcı adayı 200 avukatlık mesleğinden hâkim ve savcı adayı,100 idari yargı hâkim adayı alımı yapacğaını ifade etti.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı 1300 kamu personeli alımı başvuru süreci bugün ( 31 Ekim 2019 ) itibari ile başlamış olup adaylar başvurularını en geç 07 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

ÖSYM üzerinden başvuru yapacak adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan, 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Hâkimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi genel nitelikler aranıyo.

YAŞ ŞARTI DETAYLARI:

  • Adli yargı hâkim ve savcı adaylığı ile idari yargı hâkim adaylığı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını (doğum tarihi 01.01.1984 ve daha sonra olanlar) doldurmamış olmak,
  • Avukatlık mesleğinden alınacak adlî yargı hâkim ve savcı adaylığı için; yazılı yarışma sınav tarihi itibariyle avukatlık mesleğinde fiilen en az üç yıl çalışmış olmak, yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını (doğum tarihi 01.01.1974 ve daha sonra olanlar) doldurmamış olmak,

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim