Adalet Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere on binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir. En sık personel alımı yapan ve bildiri yayımlayan kurumlar arasında yer aldığı için Adalet Bakanlığı sık olarak takip edilen bakanlıklar arasında yer almakta ve kadrolarına yoğun ilgi gösterilmektedir. Yeni yapılan duyurulara göre Adalet Bakanlığının toplam 10 bine yakın personel alımı yapması beklenmektedir. Peki hangi pozisyonlar için kaç personel alımı yapılacak? Alımlar ne zaman yapılacak? Adaylarda bulunması gereken özellikler nedir? İşte detaylar.

Alımlar Ne Zaman Yapılacak

Adalet Bakanlığının 10 bine yakın personel alımı yapması bekleniyor. Peki alımlar ne zaman ve hangi pozisyonlar için yapılacak? Öğrenilen detaylara göre yıl sonuna kadar Adalet Bakanlığı tarafından 3 bin 800 hakim ve savcı alım ilanının yayımlanması beklenmektedir. Yine Adalet Bakanlığı 2017 yılı içerisinde 5 bin 870 yardımcı personel alımı yapacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığının kısa zaman içerisinde toplam 10 bine yakın personel alımı yapması beklenmektedir. Şu an için alımların net olarak hangi tarihler içerisinde yapılacağı bilinmiyor ancak kısa zaman içerisinde ilk olarak hakim ve savcı alım ilanının yayımlanması ve 2017 yılına girilmesi ile yine kısa zaman içerisinde yardımcı personel alım ilanının yayımlanması bekleniyor.