Adalet Bakanlığı, kamu kurumları arasında en fazla personel alımı yapan kurumlar arasında yer aldığı için adaylar tarafından sıkı takip edilmektedir. 2016 yılı içerisinde farklı pozisyonlar için binlerce personel alımı gerçekleştirem Adalet Bakanlığı 2017 yılında da yine binlerce personel alımı yapmaya devam edecek. 2017 yılında daha az personel alımları yapılacak haberleri sosyal medya da sürekli olarak paylaşılmaya devam ederken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamasında 2017 yılı içerisinde Bakanlık bünyesine toplam 16 bin personel alımı yapacaklarını duyurdu.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2017 yılı içerisinde farklı pozisyonlar için toplam 16 bin personel alımı yapacaklarını müjdeledi. Peki hangi pozisyonlar için personel alımı yapılması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda 2017 yılına dair bütçe sunumu yapan Bakan Bekir Bozdağ 16 bin personel alımı yapacaklarını ve alınacak olan bu personellerin icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, şoför, kaloriferci, infaz koruma memuru, infaz katibi, hakim ve savcı pozisyonlarında istihdam edeceğini duyurdu. Şu an için alımların 2017 yılının hangi ayında yapılacağı bilinmiyor ancak Türkiye Büyük Millet Meclisinde 16 bin personel alımının yapılacağı ve hangi pozisyonlar için alımların yapılacağı duyurusunun yapılması adaylara büyük heyecan kattı.
Editör: TE Bilisim