Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son yaptığı açıklamalarda personel alımı müjdesi verdi! Türkiye genelindeki huzurevlerindeki personeli kadrolarının artırmasına yönelik olarak yeni bir çalışma başlatıldığı açıklandı. Bu kapsamda 2020 yılı içerisinde yeni ilanlar açıklanacak. Özellikle sağlık personeli kadrolarının artırılacağı ifade eden Selçuk 2020 yılı bitmeden bitmeden alımların gerçekleştirileceği ifade edildi. Açıklamasında Sayın Cumhurbaşkanımız talimatı verdi bu konuda Sağlık Bakanlığı bu yıl muhakkak ilana çıkacak dedi.

HANGİ KADRODA ALIM OLACAK?

Türkiye genelinde kamuya bağlı kaç huzurevi bulunuyor? Aile çalışma Bakanlığı'na bağlı olarak yaşlı vatandaşlarımızın kaldığı, konakladığı kurumlardan bir tanesi Huzurevleridir.Açıklanan son rakamlara göre kamuya bağlı huzuevi sayısı 152’dir. huzurevlerinde kalan yaşlı birey sayısının 13 Bin'i geçtiği biliniyor. Bakan Selçuk açıklamasında her huzurevi için bir doktor alımı yapılacağını ifade etti. Doktorların, Sağlık Bakanlığı tarafından istihdam edilmesi ve görevlendirme ile çalışmaları bekleniyor. Bu anlamda ilanlar Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanacaktır. 

İDARİ  VE YARDIMCI PERSONEL ALINACAK MI?

Bu kurumların sadece doktor ihtiyacı bulunmuyor. Yardımcı kadrolarda ve idari kadrolarda da bazı personel ihtiyaçlarının bulunduğu belirtiliyor. Temizlik görevlisi, Aşçı aşçı yardımcısı sağlık personelleri bakım personeli bu kadrolardan sadece birkaçıdır. Bakan Selçuk'un açıklamalarında idari ve yardımcı hizmetler kadrosundaki alımlar için bir ifade kullanmasada Sağlık kadroları için yeni ilanları işaret etti. "Kurumlarda sağlık personelinin sayısını ilerki dönemlerde artıracağız." dedi. İlan açıklandığında anında haberde olmak için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim