İçişleri Bakanlığına 2018 yılında 1. dönem çarşı ve mahalle bekçisi sınavı yapıldı. 73 il genelinde toplamda 7 bin bekçi alımı için kazanan adaylar Polis Akademisi Başkanlığında eğitimlerine başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir çok etkinlikte ve televizyon programlarında gece bekçilerinin göreve başlamasının ardından asayiş olaylarında gözle görülür azalış meydana geldiğini belirtti. Özellikle Büyükşehirlerden, Ankara, İzmir, Bursa İstanbul'da bekçi alımları için yeni ilanlarda daha çok kontenjan ayrılacak. 2018 yılında Ankara'da 150, Bursa'da 100, İzmir 100 İstanbul'da ise 200 kişi istihdam edildi. Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde tüm illerde çarşı ve mahalle bekçisi sayıları artış yaşanacak. Bu alımlarda tüm illere kontenjan verilebilir.

2019 BEKÇİ ALIMI İLANI NE ZAMAN?

Bakan Süleyman Soylu Mart ayının ilk haftasında ilanın açıklanacağının müjdesini vermişti. Bu sebeple Bu hafta ilanlarının açıklanması için kritik bir hafta olacak. Adaylar yaş ve eğitim şartlarında bir çok talepleri var. Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran adaylar yaş şartının esnetilmesini istemekteler. Muhtemel başvuru şartları ise şu şekilde olacaktır?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adaylardan istenilen yaş, eğitim askerlik şartlarında daha önceki alımlarda olduğu gibi 2019 yılı 8 bin bekçi alımında da aynı şartların aranacağı beklenmektedir. Buna göre En az lise mezunu olmak, fiziki şartlarda ise boy şartında 167 cm boyunda olmak beden kitle endeksinin 18-27 (dahil) aralığında olması istenilecek. Diğer yandan başvuru yapılan il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etme şartı aranacak. Adayların askerliğini tamamlamış olması istenilmektedir. Yaş şartında ise en az 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 31 yaşından gün almamış olmaları istenilmektedir.

Ön başvurular Polis Akademisi Başkanlığına yapılacak. Başvurular diğer alımlarda olduğu gibi şahsen ve posta yolu ile yapılması bekleniyor. İlanların açıklanması için bu hafta kritik olacak. Bakan Soylu Mart ayını işaret etmişti. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Tüm bunları anında öğrenmek için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim