Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kuruluşlar personel alım ilanları yayımlamaktadır. Hükümet engelli adayların hayata kazandırılabilmesi ve kazanç elde edebilmeleri için getirmiş olduğu kanun doğrultusunda kuruluşların çalıştırmış oldukları engelsiz personel sayılarına göre belirlenmiş olan yüzdelik dilime göre kendi bünyelerinde engelli personel çalıştırmak zorundadır. Tüm firmalar engelli personel alım ilanlarını resmi internet sitesinden duyurduğu gibi yine interaktif iş ilanları siteleri aracılığı ile de duyurulmaktadır. Yeni yayımlanan ilanlara bakıldığında 500 farklı pozisyon için engelli personel alımı yapılacağı görülmektedir. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılmaktadır.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Türkiye geneli faaliyetlerine devam etmekte olan tüm kuruluşların alım ilanlarına bakıldığında 500'e yakın engelli personel alımı ilanı görülmektedir. Peki firmalar engelli personel adaylarını hangi pozisyonlar için alacak?

İnsan Kaynakları Görevlisi 
Müşteri Hizmetleri Yetkilisi
Muhasebe Personeli
Üretim Elemanı
Takım Üyesi
Engelli Memur
Tasarım Elemanı
Santral Görevlisi
Uzman
Çağrı Merkezi Yetkilisi
Satış Danışmanı

Yukarıda belirtilmekte olan pozisyonlar başta olmak üzere 500'e yakın farklı pozisyon için personel alım ilanı verilmiş durumdadır. Her pozisyon için firmalar farklı nitelikler belirlemiş olup adayların bu niteliklere sahip olması gerekmektedir. Sizde mezuniyet, alım detayları ve müracaatlar hakkında bilgi edinmek başvuru yapmak için aşağıda ki linki takip ediniz.

http://www.kariyer.net/is-ilanlari/engelli#&hc=E