Kamu kurumlarında memur alımı başvuruları yapabilmek için adayların Kamu Personel Seçme sınavına girmiş olmaları ve buralardan yeterli düzeyde puan almış olmaları gerekmektedir. Bazı alanlarda ise KPSS şartı aranmıyor veya KPSS girmiş olmak yeterli olmaktadır. Bu alımların çoğu üniversitelere sağlıkçı ile işçi alımı kadrolarından oluşmaktadır.

Türkiye genelindeki üniversiteler son bir hafta içerisinde 591 personel alımı ilanı açıkladı. Bu ilanların detayları için olsa okuyucularına aktarmak istiyoruz. 

KPSS'YE GİRMİŞİ OLMAK YETERLİ OLACAK!

Necmettin Erbakan Üniversitesi 121 sağlık personel alımında hemşire, ebe, laborant, sağlık teknikeri kadroları için istihdam sağlanacak. Adaylar başvuru yapılacakları unvana göre gerekli olan bölümlerden mezun olmaları istenmektedir. 2018 KPSS sınavına girmiş olmak yeterli olacak. 657 sayılı devlet memuru kanunu 48. Maddesindeki genel şartları taşımaları sözleşmeli kadroları istenildiği genel ve özel şartlara sahip olmak gerekmektedir.

İstanbul Üniversitesi 292 personel alımı ilanı açıkladı. Bu kapsamda Sağlık teknikeri, hemşire kadrolarında 2018 KPSS sınavına girmiş erkek ya da kadın adaylar başvuru yapabilecekler. Başvurular 27 Ağustos'ta başladı ve 11 Eylül 2020 tarihine kadar müracaatlar devam edecek.

Karadeniz Teknik Üniversitesi 70 sağlık personeli alımında başvurular 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak ve 14 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecek. 2018 KPSS sınavına girmiş olmak ve başvuru yaptığı eğitim düzeyinde puan olması yeterli olacaktır. Sözleşmeli kadrodaki sağlıkçı alımlarına bir tanesi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi ilanı detaylarını aşağıdaki haberimizden öğrenebilirsiniz.

KPSS'SİZ İŞÇİ ALIMI İLANLARI

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi 78 işçi alımı geçtiğimiz gün resmi gazetede ilan edilmiştir. Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosunda 20 kişi, hasta bakımı ve temizliği kadrosunda ise 58 kişi olmak üzere en az ilköğretim mezunu olmak gerekiyor ve KPSS şartı puanı istenmeyecektir.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü tarafından açıklanan ilana göre 30 işçi alımı yapılacak daimi ve tam süreli alında hasta ve yaşlı bakım personeli istihdamı sağlanacaktır.  Adayların yaş altında en fazla 30 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Adaylardan KPSS şartı aranmayacak noter kurası 1 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim