Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan personel alımı ilanına göre 4 farklı üniversite bünyesinde farklı pozisyonlarda personel alımı yapılacağı açıklandı. Yapılacak olan personel ilanlarına göre 4 farklı üniversite bünyesinde toplamda 222 personel alımı yapılacağı açıklandı. Yayımlanan ilanları detaylı bir şekilde incelediğimizde personel kontenjanları şu şekilde sıralanmaktadrı. " Marmara Üniversitesi 114, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi 45, Çukurova Üniversitesi 43, Fırat Üniversitesi ise 20 kişilik akademik personel alımı yapacağını açıkladı.

Genel Başvuru Şartları

4 farklı üniversite bünyesine yapılacak olan başvurular için Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, erkek adyların tecillerinin bulunması ya da askerliklerini yapmış olması, uzun vadede çalışmasına engel sağlık sorunu bulunmaması, okullardan istenilen özel şartları karşılıyor olmak, istenilen bölümlerden mezun olmak" adaylardan istenilen şartlardandır. 

Başvuru Nasıl Yapılır

Her okul bünyesi için farklı olan son başvuru tarihlerini kaçırmadan öncelikli olarak üniversite bünyelerinden başvuru yapmanız gerekmektedir.