2019’un da sonuna yaklaşırken merak edilen konuların başında Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 2019 yılında 1000’den fazla personel alımı için hangi kadrolarda bu alımlar gerçekleşecek mi, ilan ne zaman yayınlanacak konularıdır.Geçtiğimiz 2018 yılı itibari ile de yine yüksek bir alım gerçekleştirmiş olan KYK’nın bu sene sonuna kadar 1000’in üzerinde bir alım ile yılı kapatması bekleniyor. Adaylar tarafından beklenen ilan henüz yayınlanmamış olsa da kurumun bu yıl da yüksek bir alımın yapılması muhtemel olarak yer alıyor. Geçtiğimiz sezonda kuruma alınan kadrolara benzer bir kadro yapılanması şeklinde olması bekleniyor.

2018’de Alım Yapılmıştı

2018 yılı başta olmak üzere daha önceki seneler de alım yapan KYK resmi internet sitesinde açıkladığı ilan ile mayıs ayında alım yapmıştı. Bu alımda Diyetisyen, Destek personeli,Psikolog,Büro personeli başta olmak üzere ayrıca daha sonra açıklanan kadroda ise sonradan temizlik görevlisi, güvenlik personeli, bakım, onarım ve iklimlendirme görevlisi gibi çeşitli kadrolarda da sözleşmeli olarak alımlar gerçekleştirilmişti.

2019’da İlan Gelecek Mi ?

2019’un da sonuna yaklaşırken birçok adayın merakla beklediği alımın bu sene de gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Özellikle adaylar mayıs ayından itibaren ilgili alımın yapılması için bekleyişlerini sürdürürken kurumdan ise herhangi bir açıklama gelmedi. Daha önce de üst üste senelerde alım yapan KYK’nın ilerleyen günlerde açıklama yapması muhtemeldir. Fakat alım yapılacaksa bu alımın kredi ve burs başvurularından sonra açıklanması da ihtimaller dahilindedir.

Editör: TE Bilisim