İŞKUR üzerinden 2 kamu kurumuna yolcu taşıma ve itfaiye aracı şoförü alımı yapılacak!

İŞKUR üzerinden açıklanan iki farklı ilanda eğitim düzeyinde en az ilköğretim mezunu olan şoför alımları yapılacak. Bu ilanlardan bir tanesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına olacak. Diğeri ilan ise Meriç Belediye Başkanlığına gerçekleştirilecek. İlan detaylarında ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ilan başvuru şartı şu şekildedir.

Adayların eğitim şartlarını en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir. İlanın İŞKUR'da yayınlanmasının ardından 5 gün içerisinde internet sitesinden ya da ALO 170 hattı ile başvurunun başvurularını tamamlamak istenmektedir. Adaylardan herhangi bir KPSS şartı aranmayacaktır. Gerçekleştirilecek kura ile birlikte açılacak olan mülakat uygulama sınavlarından başarılı olması istenecektir.

Kayseri ilinde ikametgah etmek, askerlik hizmetini yapmış muaf tecilli olmak sürücü belgesi şartlarında ise;  B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sürücü belgesine sahip olmak istemektedir. Adayların eski eski hükümlü olarak başvuru yapacak adayların kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl ya da daha fazla süreyle hapis cezası almamış olanlar başvur yapabilecekler. İlan detaylarında açıklanan Anayasal düzene, Milli Savunmaya karşı ve Devlet sırlarına karşı işlenen suçlar ile cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismar suçlarından hüküm almamış olmak istemektedir.  TMK Terörle mücadele kanununda yaralanmak için başvuru yapacak adayların ise 3713 sayılı kanunun 20. Maddesindeki şartları taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Adaylar 20 Ağustos 2020 tarihinde saat 9:00'da kura yapılacak. Kuradan ismi çıkanlar Kayseri Belediyesi resmi internet sitesinde açılacaktır. İlan nuamrası: 00005626506

YOLCU TAŞIMA ŞOFÖRÜ ALIMI;

Meriç Belediye Başkanlığı yolcu taşıma şoför alımı başvurularında herhangi bir KPSS şartı aranmayacak. Eğitim düzeyinde en az ortaöğretim mezunu olmaları yeterli olacaktır. Adayların ilan tarihinden itibaren 5 gün içerisinde başvuruların tamamlamış olmaları yani 17 Ağustos 2020 tarihinde tamamlanacaktır ve 1 kişilik geçici süreli şoför alımı başvuruları için İŞKUR üzerinden başvurular devam etmektedir. Adaylar tüm detayları ilan numarası üzerinden inceleyebilirler. İlan numarası: 00005630111.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim